Tahin Bağışıklık Sistemini Destekler

Tahin Bağışıklık Sistemini Destekler
Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin, bağışıklık sistemini destekleyen 4 ana madde olan, çinko, demir, bakır ve selenyum mineralleri bakımından zengindir. Az bir miktarda alınan çinko, bağışıklık sistemini birtakım zararlara karşı güçlendirmekte ve korumaktadır. Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin in de yapısında bulunan çinko minerali, beyaz kan hücrelerinin normal aktivitelerini sürdürmelerine yardımcı olmaktadır. Selenyum minerali, bazı enzimlerin görevlerini yapmasına yardımcı olmaktadır. Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin Bu enzimler, antikor ve antioksidanların oluşturulmasından sorumlu enzimlerdir.





Demir ve bakır her ikisi birden, beyaz kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olmakla beraber aynı zamanda, bağışıklı sistemini de korumaktadır. Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin Günlük sadece 1 tatlı kaşığı miktarında alınan tahin, günlük alınması gereken bakır miktarının %26’sını, günlük alınması gereken çinko miktarının %9’unun, demir ve selenyum miktarının ise % 12’sini sağlamaktadır.Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin, temelde bir susam ezmesidir. Kabukları soyulmuş ve kızartılmış susamların ezilmesi ile meydana gelen tahin, Kuzey Afrika, Yunanistan, İran, Türkiye gibi ülkelerin yanı sıra Orta Doğu ülkelerinde kullanılmaktadır. Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin Yağ türlerinden biri olan doymamış yağların sağlık ve kalp sağlığı açısından faydaları bulunmaktadır. Doymamış yağlar, kolestrol düzeyini dengelemeye yardımcı olmaktadır. Özellikle omega 3 yağ asitleri, kandaki kolestrol seviyesini düzenler ve kalp sağlığını destekler. Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin Kardiovaskuler hastalıklar riskini düşüren tahin, omega 3 yağ asitleri bakımından oldukça zenindir. Tahin bitki kökenli bir içeriğe sahiptir. Bu bitki kökenli içeriğe ise fitosterol adı verilmektedir. Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin 1 tatlı kaşığı tahin, 8 gram yağ içermektedir ve bu yağın yaklaşık %80’i doymamış yağ asidinden oluşmaktadır. Doymamış yağ asitleri kalbi korur ve daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Tahin içermiş olduğu omega 3 yağ asitleri sayesinde, iltihaplara bağlı olarak gelişen kardiovaskuler hastalıkları önlemektedir.





Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin Eski Irak bölgesinde susam yağ kaynağı olarak kullanılmaktaydı. Bunun yanı sıra, Çin, Kore ve Japonya’da susam ezmesi şeklinde kullanılan tahin, bu bölgelerin geleneksel yiyeceği olan noodle ile birlikte kullanılmaktadır. Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin Hindistan bölgesinde de kullanılan tahin, İngiltere bölgesinde ise fıstık ezmesi ile birlikte kullanılmaktadır. Tahin çok çeşitli kültürlerde farklı şekillerde tüketilmektedir. Türkiye’de pekmeze eklenerek kahvaltılarda kullanılan tahin, Ermenistan bölgesinde lahmacun ile birlikte tüketilirken, İran’da bir tür helva şeklinde tüketilmektedir. Bağışıklık sistemini destekleyen Tahin Yunanistan’da bal ve Hindistan cevizi ile harmanlanarak kahvaltılarda kullanılan tahin, İsrail’de et ve balık ile birlikte ve dondurma ile kurabiyelerde kullanılmaktadır. Oldukça fazla yağa sahip olan tahin, en iyi şekilde buz dolabında muhafaza edilebilmektedir. Tahin, çok iyi bir bakır, manganez ve amino asit metiyonin kaynağıdır.

İndeks:Tahin, Bakır, Manganez, Amino Asit, Metiyonin, Omega3, Omega6, Protein Kaynağı, Bağışıklık Sistemi,

loading…

.

http://naturlebens.com/kas-agrilarina-uykunun-ve-dinlenme-etkisi/

Hurma Kısırlık için ilahi şifadır.

Ceviz Kabuğu Suyu Diş Tartarlarına Karşı Faydalıdır.

Akupunktur Parmak Basıncı Masajı Ağrılara Faydalıdır

Zemzem Suyu Gençleştirir

Bilgi kaynaklarımız:
www.google.com
www.faydaliyasam.com
www.naturlebens.com
www.humancurative.com
www.bitkiveinsan.com
www.enerjistmasor.com
.














Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir