Antibakteriyele karşı Ayva 2007 yılındaki bir deneyde bilim adamları, insanlarda hastalık yapabilen dört farklı bakteri türünü ayva meyvesi ve ayva kabuğundan elde ettikleri özütlere maruz bıraktılar. Sonuçta hem meyve hem de kabuk özütünün bakterileri öldürücü etki yaptığı ortaya çıktı. Antibakteriyele karşı Ayva Ayrıca ayvanın kabuğu bu açıdan meyveye nazaran daha etkiliydi çünkü daha çeşitli ve yüksek oranda fenolik bileşikler içeriyor.
—
—
Yani ayvanın kabuğunu hiç soymadan yemek en iyisi. Ayvadaki antibakteriyel maddeler ilk olarak mide ve bağırsakları temizliyor ama bir kısmı bununla da kalmayıp kana da geçiyor ve enfeksiyonlara karşı vücudumuzu takviye ediyor. Antibakteriyele karşı Ayva Meyvesi kadar kabuğu ile de insan sağlığı için farklı pek çok faydası bulunan ancak diğer pek çok meyve gibi hak ettiği ilgiyi yeterince göremeyen besinler arasında yer alan ayva, soğuk kış ayları için ideal yiyeceklerden birisidir. Vücutta meydana gelen çok sayıda sorunda hem iyileştirici hem de önleyici bir tür doğal tedavi yöntemi olarak kullanılabilecek ayvanın faydaları ile doğanın benzersiz gücünden yararlanabilmek mümkün olmaktadır. Antibakteriyele karşı Ayva çok çeşitli ve vücuda türlü faydaları olan maddelerdir. Ayvada en çok bulunan organik asit, kinik asittir. Bu madde kahvede de bolca bulunmakla beraber en çok bulunduğu meyve ayvadır. Bir başka organik asit olan malik asit adını elmanın latince karşılığı olan Malus Domestica’dan alır. Antibakteriyele karşı Ayva İlk defa elmadan elde edildiği için elma asidi denmiştir. Ayvada, elma kadar olmasa da yine de kayda değer miktarda malik asit vardır. Fenolik bileşiklere gelince, ayvanın meyve kısmında kinik asitten türemiş olan kafeoylkinik asitler ve rutin maddesi bulunur. Kabuk ise daha zengin bir içeriğe sahiptir. Antibakteriyele karşı Ayva Kaempferol ve kuersetin adlı flavanoidleri içerir ve meyvedekinin 5 katı rutin içerir. Bu bitki kökenli maddelerin hepsi bir araya geldiğinde ayvanın sayacağımız faydaları ortaya çıkmaktadır.
—
—
Antibakteriyele karşı Ayva Tıp dilinde CydoniaOblonga olarak bilinen ayvanın üretimi, ülkemizde diğer dünya ülkelerine nazaran birinci sırada gerçekleştirilmektedir. Yurt dışına da sattığımız meyvelerden birisi olan ayvaya bu nedenle çok daha fazla değer vermemiz gerektiğinin aşikâr olduğu söylenebilmektedir.Antibakteriyele karşı Ayva Serbest radikaller, vücudumuzdaki DNA’yı bozarak kansere ve yaşlanmaya yol açan zararlı maddelerdir ve bunları etkisiz hale getirmenin yolu antioksidanlardır. İşte ayvadaki fenolik bileşiklerin en önemli yararı antioksidan olmaları. Antibakteriyele karşı Ayva kabuğunda bu bileşikler daha çok olduğu için ayvanın antioksidan etkisi en güçlü kısmı da kabuk. Meyvenin kendisi de antioksidan olarak zayıf değil. Ayvadaki en önemli organik asit olan kinik aside gelince, önceden bu maddenin sindirim yoluyla vücuda çok az girebildiği ve sağlığa bir faydası olmadığı zannediliyordu. Oysa birkaç yıl önce yapılan bir araştırma ayvada bulunan kinik asidin bağırsaklarda triptofan ve nikotamin adlı iki antioksidanın üretilmesini sağladığını ortaya çıkardı. Antibakteriyele karşı Ayva Ortalama 250 gram ağırlığına sahip olan bir ayva, yaklaşık 150 kalori değerindedir ve ağırlığına göre benzer meyveler ile karşılaştırıldığında oldukça düşük kalorili bir meyve olarak da nitelendirilebilmektedir. Aynı miktarda bir muzun aşağı yukarı 230 kalori ettiği de göz önüne alındığında, özellikle diyet dönemindeki bayanlar için ayvanın düşük kalorisi sayesinde ideal bir meyve öğünü olabileceğinden rahatlıkla bahsedilebilir. Antibakteriyele karşı Ayva 2010 yılında bir grup Portekizli bilim insanı ayvanın kansere etkisini araştırmaya kara verdiler. Bunun için ayva meyvesi, kabuğu, çekirdeği ve yaprağından dört ayrı özüt oluşturdular ve insan böbrek ve kolon kanseri hücrelerini bu özütlere maruz bıraktılar. Deney sonucunda ayva özütlerinin kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ortaya çıktı. Antibakteriyele karşı Ayva Kansere karşı en etkili olan ise ayva yaprağı özütü idi. Ayvada bulunan nebati maddelerin kanseri durdurucu etkisine dair çalışmalar bu kadar da değil. Daha öncesinde Tokyo Üniversitesi araştırmacıları kinik asit ve türevlerinin kanserin yayılmasını önleyici yani anti-invaziv özellik gösterdiğini tesbit etmişti. Antibakteriyele karşı Ayva Şu tesadüfe bakın ki bu organik asit türevleri ayva meyvesinde bulunuyor. Hayvanlardan alınan sinir sistemi hücreleri üzerinde yapılan bir başka araştırmada ise kinik asit türevi olan kafeoylkinik asitlerin sinir hücrelerini korumanın ötesine geçerek bu hücrelerin yenilenmesini de sağlayabileceği görülmüştür. Antibakteriyele karşı Ayva Buna göre, belki ayvanın Alzheimer gibi sinir sistemi hastalıklarına karşı faydası olabilir.
Aslında henüz ayvanın beyne iyi geldiğine dair araştırmalar başlangıç aşamasında ama yine de sağlıklı yaşlanmak isteyenlerin şimdiden ayva yemeye başlamaması için hiçbir sebep yok. Antibakteriyele karşı Ayva Yapısında toplamda 30 gram şeker, 1 gram protein ve 5 gram da lif bulunduran ayva, içerdiği lif değeri ile bağırsak hareketlerini güçlendirerek yine diyet döneminde meydana gelen kabızlığın önüne de geçebilir. Ayvada bulunan bu lifin ise pektin maddesi olduğu ve suda çözünebildiği bilinmektedir. Antibakteriyele karşı Ayva ananevi olarak mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği kabul edilen bir meyvedir ve bilhassa ishale karşı ayva yenmesi tavsiye edile gelmiştir. Yeni yapılan ilmi araştırmalarda bunu doğruluyor. Mesela, 2011 yılında İran’lı bilim adamları tarafından yapılan bir araştırma ayva özütünün sindirim sistemi dokularını çeşitli kimyasalların yol açtığı ülserden koruduğunu ortaya koymuş. Antibakteriyele karşı Ayva Bu koruyucu etkinin daha önce bahsettiğimiz fenolik bileşiklerin yanında ayvada bulunan pektin maddesi sayesinde olduğu tahmin ediliyor. Pektin, suda çözünen bir lif türü ve bağırsaklarda suyu emerek dışkının katılaşmasını ve sindirimin yavaşlamasını sağlar. Antibakteriyele karşı Ayva İşte bu yüzden, ayvanın ishale iyi gelmesi de gayet mantıklı. Ayvanın ishale karşı etkisini araştıran Meksikalı bilim adamlarının bulgularına göre ayva gıdaların bağırsaktaki hareketlerini yavaşlatıyor ve ishal oluşumunu engelliyor. İshalin sebeplerinden birisi de sindirim sistemine girmeyi başaran zararlı bakteriler. Ayva bu durumda da faydalı çünkü anti-bakteriyel özellikleri var. Antibakteriyele karşı Ayva Bir ayvada yaklaşık olarak 40 gram kadar C vitamini bulunur ve bu miktar bir insanın günlük alması gereken C vitamini ihtiyacının neredeyse yarısına tekabül etmektedir. Bu nedenle tamamen doğal yollarla C vitamini desteği almayı düşünenlere bu lezzetli meyveyi tercih etmeleri tavsiye edilebilir. Antibakteriyele karşı Ayva Sadece C vitamini ile değil, farklı pek çok vitamin ve minerali de bünyesinde barındıran ayva sayesinde sağlıklı bir beslenme düzeni rahatlıkla sağlanabilmektedir. Sert yapısının altındaki leziz tadı ile yine sevilen meyvelerden elma ve armutun akrabası olan ayva, çok uzun yıllardır çeşitli hastalıklara deva olarak da kullanılmaktadır. Antibakteriyele karşı Ayva Bu bağlamda ayvanın gerçek anlamdaki faydalarını merak edenlere, ‘’Ayvanın Faydaları’’ konulu yazımız üzerinden daha detaylı bilgiler verebilmek mümkündür.
İndeks: Ayva, C vitamini, protein, Asit, Fenol, Yaşlanmayı Geciktirir, Kansere Karşı, İhsal, Antibakteriyel,
.
.
.
.
.
.
.
http://naturlebens.com/zemzem-suyu-genclestirir/
.
—
—
.
.
.
.
.
.
Bilgi kaynaklarımız:
www.google.com
www.faydaliyasam.com
www.naturlebens.com
www.humancurative.com
www.bitkiveinsan.com.
—
—
—
—